Lán kukuřice a motorkář Libor

Lán kukuřice a motorkář Libor

Lán kukuřice a motorkář Libor

O víkendu jsem procházela cestou mezi dvěma poli kukuřice. Hned se mi vybavil obraz z jedné knihy, kterou jsem nedávno četla… Byl to příběh motorkáře Libora, který žil obyčejným sebestředným způsobem motorkářského života. Užíval si rychlou jízdu a následné pitky s kamarády. Měl krásnou, hodnou ženu a s ní krásné malé děcko. Libor to všechno ale skoro nevnímal. Zajímala ho hlavně motorka a život motorkáře.

Po čase začal svou ženu podvádět a jeho život spěl závratnou rychlostí od průšvihu k průšvihu. Až jednu noc se mu zdál sen o smrti jeho babičky. Den na to se ten sen do posledního detailu skutečně odehrál. To Libora zastavilo. Začal přemýšlet o smyslu života a o duchovních otázkách. V té době se navíc v jeho okolí začaly dít děsivé věci.

A tady se dostáváme k onomu kukuřičnému poli. Jednoho dne se Liborovu nejlepšímu kamarádovi ztratil tříletý syn v poli kukuřice. Zrovna probíhaly žně a po poli jezdily kombajny. Při své víkendové procházce jsem při pohledu na lány kukuřice pocítila strach a beznaděj rodičů, kteří se snaží najít a zachránit svého malého chlapečka z onoho smrtícího labyrintu. Sama jsem jednou v kukuřičném poli zabloudila a vím, jak je to zrádné. Zralé rostliny kukuřice jsou vyšší než dospělý člověk a u země, ve stínu listů a plodů, je tísnivé přítmí. Každá další rostlina slibuje, že za ní už bude hledaná cesta nebo ztracený milovaný chlapeček…

Prozradím vám, že tento příběh, který Libor v knize vypráví, dopadl dobře jen zčásti. Nicméně sehrál zásadní roli v Liborově tázání se po přesahu našich životů a hlavně ho vedl k rozhodnutí, které způsobilo obrat v jeho životním směřování. Jak to celé dopadlo a proč se muselo stát to, co se stalo, se dozvíte v knize, kterou vám tímto chci přiblížit.

Možná budete překvapeni, když vám prozradím, že jsem Liborův příběh četla v Bibli. Vsadím se, že většina návštěvníků tohoto webu už Bibli měla v ruce a teď se mnou nemůže souhlasit, protože ví, že v Bibli žádný Libor není. Nakladatelství Biblion je ale známé tím, že od začátku vydává trochu jiné Bible, než ty, na které jsme byli doposud zvyklí. Nejinak je tomu i u této knihy. BIKER BIBLE – Bible pro motorkáře vznikla spojením Nového zákona v překladu Bible21 a více než dvaceti příběhů o milovnících rychlých strojů na dvou kolech a jejich cestách a setkáních s Ježíšem. BIKER BIBLE má praktický kapesní formát a na na 128 barevných stránkách čekejte často neuvěřitelná líčení duchovních zkušeností motorkářů a fanoušků bikerské subkultury na jejich cestě k poznání Boha.

Léto láká svou vůní dálek a zážitků a tak se musím ještě zmínit o dvou podobných Biblích vhodných na cesty, které pro vás v Biblionu máme k dispozici: Trucker Bible Metal Bible – opět text Nového zákona Bible21 spojený s autentickými příběhy, ať už profesionálních řidičů nebo vyznavačů tvrdé muziky. Při jejich četbě vám nejednou vstoupí do očí slzy dojetí, zježí se vlasy hrůzou, ale hlavně si budete klást otázku: „Jaký je vlastně můj vztah s Ježíšem?“ A samozřejmě vás taky hned napadne, komu všemu byste takovou Bibli mohli věnovat.

Přeji vám krásné léto na cestách i necestách.

Kristýna z Biblionu