Tipy na knižní dárky z Biblionu

Tipy na knižní dárky z Biblionu

Jednou z jistot na tomto světě je, že nejlepší dárek je vhodně vybraná kniha. A protože máte tento víkend poslední příležitost objednávky, kdy vám garantujeme doručení do Vánoc, připravili jsme pro vás hned několik tipů na knižní dárky, s kterými uspějete.

Fascinuje je Bible? Darujte nová dobrodružství

Inspirativní postava slovenského kulturního prostoru, výtvarník, spisovatel a kazatel Daniel Pastirčák, zve čtenáře do mystických hlubin biblických textů. Nečekejte nudnou apologii ani uhlazené komentáře.

Pastirčák se nebojí se svatopisci pouštět do diskuzí s otevřenými závěry a vždy hledá Ten tichý hlas, který překvapivě zasahuje a proměňuje lidské nitro. Čerstvá knižní novinka Labyrintem Bible ve skvělém českém překladu čtenáře vtáhne i díky působivým ilustracím autora.

Nestíhají číst? Jsou tady knížečky Dennodenně

Proč darovat knihu někomu, kdo nemá čas číst? Knížky z edice Dennodenně navrhujeme speciálně ke snídaňovému stolečku a do tramvaje (a své místo si nacházejí i tam, kde se vždycky četlo s největší vervou). V kratičkých, několika minutových, denních zamyšleních tak zvládnete přečíst jednu biblickou knihu už za pár týdnů.

Lenochodí tempo vám nikdo vyčítat nebude. Naopak pomalé čtení často silně obsahově nabitého textu je tady na místě. Inspirativní osobnosti vás originálním způsobem provedou pradávnými biblickými příběhy, po kterých nezůstanete stejní.

Máte doma historiky? Inspirativní duchovní portréty velikánů dějin

Jeden z nejzajímavějších historických pramenů je osobní korespondence těch, kdo tvořili dějiny – staletí vzdálené časy máte najednou na dosah. Reformační balíček zprostředkovává duchovní odkaz osobností, které se nespokojily se stavem věcí veřejných.

Komu psal Jan Hus, bojovník za nápravu církve, z kostnického vězení? Jaký vztah měl Martin Luther, rebel exkomunikovaný papežem, se svou chotí? A jak snášel Jan Amos Komenský, milovník českého jazyka, když mu shořelo životní dílo?

Časy se mění, mladí chtějí malovat do Bible

Redakce Biblionu dostává podrážděné e-maily, Písmo svaté je prý pro pastelky až příliš svaté. Nic naplat. Nová generace si našla svůj způsob jak meditovat nad biblickými texty a nehodlá se ho kvůli citlivkám vzdát.

Bible21 ilumina se zesílenými stránkami nabízí extra prostor pro ilustrace a osobní poznámky přímo do Bible. A co, když se celá pokreslí? Letití bibličtí žurnalisté bezostyšně pořídí další Bibli.

Když dojdou slova

Našim modlitbám někdy schází vhodná slova, jako bychom už všechno řekli. Darujte knihu modliteb a meditací, která shromažďuje texty pro širokou škálu situací: Počítá se svátečními i všedními chvílemi, pomůže vyjádřit tíhu i radost, je průvodcem v ročním cyklu i na cestě přijímání svátostí.

U objednávek do neděle 17. prosince 2023 garantujeme doručení do Vánoc.