větší než malé množství dobra

větší než malé množství dobra

 

Špatné zprávy se šíří rychle, rozšířila se i ta naše. Tím spíš ale nechceme mlčet o těch úžasných!

Ta radost, o které dneska nemůžeme mlčet, začala dost nečekaně a ne zrovna příjemně. Jak asi mnozí víte, v noci na Tři krále se nám nějaký mudrc vloupal do redakce. Podlezl roletu, vypáčil zámek a odnesl si kasu, velký redakční iMac a pár dalších sympatických věcí (ten mlýnek na kafe mu nedarujeme!). Knih si naštěstí nevšímal, ale škoda se i tak přehoupla kousek přes sto tisíc, což je pro podnik naší velikosti zásadní částka. A pojištění — odteď samozřejmě máme, děkujeme za optání…

Každopádně jakmile jsme se s novinou podělili na blogu a Facebooku, zvedla se obrovská vlna spontánní čtenářské solidarity. Je fantastické, kolik z vás reagovalo na tuhle nemilou situaci nabídkou okamžité praktické pomoci, sdílením na sítích s výzvou k nákupu na našem e-knihkupectví, nebo jste nám poslali přímou finanční injekci.

V současné chvíli se na našem účtu sešlo tolik darů, že se částka pomalu blíží celkové škodě. Moc děkujeme!! Dojalo nás to a celá zkušenost nám vlila novou krev do žil, protože z ní čteme, že vám na naší práci záleží.

Těšíme se, že ji pro vás budeme moct i v novém roce dělat naplno!

Aktuální výši finanční pomoci můžete sledovat v našem předchozím příspěvku, kde najdete informaci, jak získat potvrzení o daru pro vaše účetnictví. A pokud se chcete ještě připojit, číslo našeho účtu je 51-2055590297/0100.

Ať se i vaše trápení promění v radost!

Jana, Saša, Luboš, Janek a Vašek z Biblionu

P. S. Jediným nepříjemným chuťovým ocasem tak zůstává ztráta skvělého obrazu našeho přítele, malíře a sochaře Aleše Nováka, mj. ilustrátora Parabible. Jsme rádi, že to Aleš nese sportovně a v duchu „dobrých zpráv“ vzpomněl starou uměleckou poučku, že když vás kradou, je to největší vyznamenání. Slavnostně předáváme!